Macskák gajdolnak...

77 Az Egerek Pártja egy ízben elhatározta, hogy a Párton belül Macskaműhelyt alapítanak. Cserében a macskák megígérték, nem fognak egyetlen egeret sem elfogyasztani, ellensúlyozásul csak az volt a kívánságuk, hogy az egérlyukak az új EU - szabványoknak megfelelően akkorák legyenek, hogy abban egy macska mancsa kényelmesen elférjen.

Erre a baráti kézfogások miatt van szükség  -  áll a macskák indoklásában. Az egerek ezt természetesnek találták, nem akartak a kirekesztés vádjába esni, és tekintettel voltak a macskák érzékenységére, és örömmel fogadták el azok javaslatát. A macskák további jóindulatukat még azzal is tetézték, biztosítják,  hogy az ő lakásuk ajtaján is beférnek majd az egérmancsok. Erre a politikai kiegyensúlyozottság, az átjárhatóság miatt volt szükség. Később aztán a macskák szánni kezdték ezt az erősen egyoldalú  ígéretüket. Az egyik - véletlenül éppen kék-fehér foltos egeret kinevezték Főegérnek, ennek utasításai alapján minden nap megfelelő számú egeret küldtek a Macskákhoz a takaratási, csizmatisztítási és egyéb háztartási munkákat elvégzendő.

A meghibásodott doromboló-készülékeket ingyér' javították, a lemerült akkumulátorokat naponta cserélték. Fel sem tünt, hogy ezek a takarító egerek soha nem kerültek vissza a családjukhoz. De szívesen áldozták fel életüket, mert mint bűnös nép, ennyivel igazán tartoztak azoknak, akiknek oly sokat köszönhettek. Történelemórán tanították és párperces film-bejátszásokon láthatták, milyen sokmillió macska esett a bűnös egerek áldozatául! Mert az Egerek Népe bűnös nemzet kéremszépen, ezért aztán kárpótlással tartoznak a gonosz elődök leszármazottai, akik bűnbűnattal a lelkükben vették tudomásul, hogy még hetven év után sem voltak képesek szembenézni elődeik szörnyű tettével.

Mitöbb: egyikük teljes családjával beköltözött  -  a macskába.

Ennek részleteiről későbbi jelentésünkben számolunk majd be.

 

(: Czékus Jób L-88 :)