Röviden Amerikai szabadságszeretetéről

124 Olvasom, hogy Ronald Reagan Szabadság téren felállított szobrának leleplezése és az ünnepélyes alkalmat követő "Szabadság-vacsora", milyen megható és magvas gondolatokat szabadított fel a tekintélyes résztvevőkből. Most nem arra szeretnék kitérni, hogy Reagan úr szobra hazánkban miért élvez előnyt a magyar nemzet szándékosan elhallgatott és lejáratott nagyjaival szemben, hanem arra a könnyfakasztó szabadságszeretetre, amiről az amnéziában szenvedő méltóságok tettek említést.

Nézzük csak milyen magasztos gondolatok hangzottak el a neves alkalomból:

Condoleezza Rice szerint az Egyesült Államok és Magyarország "együtt védelmezi a demokrácia elveit a világon".

Condoleezza Rice Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes társaságában kijelentette: "A demokrácia azért stabil, mert a kormányzás egyetlen legitim formája."

Schmitt Pál: Az Amerikai Egyesült Államok az egész világon a szabadság kiteljesedésének szimbóluma.

(Nem is olyan régen, a Sztálin és Lenin-szobrok erdejében Amerikát még a sötétség birodalmának nevezték a csendörállam ülepét karbantartók elődei.)

132 133 134 135 136 137 Vajon egyetért-e az USA szabadságszeretetével az 500 ezer lemészárolt indián, Vietnám, Irak, Afganisztán, Korea és Drezda 1945. február 13-i, terrorbombázásának közel 300 ezer civil áldozata? Egyetért-e Budapest 1944. szeptember 4-én megtizedelt lakossága, akik csak a németek által bevetett V1, V2 rakétáknak köszönhetik, hogy nem jutottak Drezda sorsára. Egyetértenének-e Schmitt Pállal a debreceni strandon fürdőző gyermekek és szüleik, akiket alacsonyan szálló repülőgépekről gépfegyverrel tüzelő néger pilóták mészároltak a II. világháború alatt? Sejteni lehet, hogy mennyiben tapsolnának együtt a magyar politikusokkal Pearl Harbor elárult áldozatai, Hamburg (40 ezer ember), Hirosima ( 242 ezer ember életét követelte, 140 ezer ember azonnal, a többiek pedig a sugárzás okozta betegségekben haltak meg.), Nagaszaki (80 ezer ember azonnal, további 75 ezren halálos sugárfertőzésben pusztultak el) és a 9/11 áldozatai?

BL88

(A második világháború legnagyobb áldozatokat követelő szövetséges stratégiai bombázásairól bővebben ITT olvashatunk.)